neděle 7. května 2023

Výlet na Kozí farmu do Havířova

 

5.5.2023 se celkem 17 žáků ze  III.A a V.A zúčastnilo v rámci OP JAK školního výletu do Havířova, a to na Kozí farmu. Ta se zabývá  zejména chovem  bílé krátkosrsté kozy, produkcí mléka a výrobou produktů z tohoto mléka.  

Cesta autobusovou dopravou netrvala dlouho,  po příjezdu do Havířova nás čekala ještě půlhodinová chůze na farmu. Ale hezké počasí nám přálo, a tak nám cesta rychle ubíhala. Na farmě nás uvítaly dvě lektory, které nás provedly bohatým programem s odborným výkladem.  Žáci si prohlédli celou farmu, seznámili  se chovem a využitím hospodářských zvířat, zejména koz, drůbeže - slepic, kachen, hus, pohladili si kočku,  nakrmili  krávu Žolinku, koně Dajána i kozy. Viděli včelí úly, obdivovali rybníček s rybičkami, zahradu plnou ovocných stromů, bylinkovou i zeleninovou zahrádku. Zahráli si různé naučné i sportovní hry, proběhli se po louce. 

Tři hodiny projektové výuky nám rychle utekly a my se vydali na cestu zpět do školy nadšení a plní zážitků z této krásné exkurze plné zvířátek. Rádi se zpět vrátíme. 





































































1 komentář: