čtvrtek 9. března 2023

Cesta labyrintem města - projektová hodina

3.3.2023 jsme si v rámci českého jazyka připravili projektovou hodinu, která byla zacílená na zdravý životní styl, vztahy, rizikové chování, náboženství, návykové látky, hazardní hráčství, šikanu, agresi, konflikty, prevenci rasismu, xenofobii, kyberšikanu, bezpečné užívání sociálních sítí, her, toleranci, přátelství, komunikaci, spolupráci, osobní rozvoj  apod.

Využili jsme interaktivní deskovou hru pro školu a rodinu s názvem Cesta labyrintem města.  Pro tuto herní činnost jsme zvolili  alternativní formu hromadného vyučování, a to komunitní kruh, který vytvořil efektivnější prostor pro verbální  a neverbální komunikaci a spolupráci žáků.

Ti pracovali ve čtyřech skupinách, ve kterých se mohli vzájemně radit a pomáhat si. Postupně si vytahovali kartičky s otázkami na výše uvedená témata. Odpovídali dle svého uvážení.

Hra se žákům líbila. I proto, že si velmi rádi povídají a diskutují. Hodně se o sobě navzájem dozvěděli, ale se i  poučili a pobavili. Určitě si tuto hru ještě někdy společně v rámci prevence sociálně patologických jevů zahrajeme.

Jarmila Neli Nelhübelová, tř. učitelka





Žádné komentáře:

Okomentovat