středa 21. dubna 2021

22. duben - Den Země


 

 

 22.4. oslavíme v naší třídě atraktivní formou projektového dne Den Země. Žáci se budou seznamovat s informacemi, které se týkají životního prostředí, a to   prostřednictvím prezentací, pracovních listů   a praktických úkolů.


   

Využijeme i nabídky Českého svazu ochránců přírody, která organizuje od roku 1993 kampaň Ukliďme svět, která probíhá na území celé České republiky. Hravou formou zapojíme žáky do tohoto programu, umožníme jim udělat něco pro životní prostředí. Jádrem aktivit bude zejména úklid okolí. Žáci si i zasoutěží, výtvarně ztvární úklid naší planety Země, naši planetu. Nejhezčí práce budou odeslány organizátorům akce.  Do výtvarné soutěže zapojíme dobrovolně  celou naší školu a vytvoříme si vlastní výtvarnou soutěž Chráníme planetu Zemi. Nejhezčí práce budou následně naši školu reprezentovat.



 

Děkujeme i organizátorům SVČ v Ostravě Zábřehu, která připravila pro děti v rámci Dne Země 2021 8 tematických týdnů. V každém z nich bude zveřejněno video s úkolem. Akce byla zahájena 19. dubna 2021 a skončí v neděli 13.6.2021. Veškeré informace najdeme na www.svczabreh.cz nebo na FB Den Země Ostrava a SVČ Ostrava Zábřeh. Pro získání odměny je nutné splnit minimálně 4 úkoly v rámci jednoho týdne. Předávání odměn bude uskutečněno dle daných nařízení a epidemické situace v ČR v červnu 2021.  


Už se na úkoly a aktivity moc těšíme.


Žáci IV.B, Jarmila Nelhubelová, třídní učitelka, Marianna Sokolová, asistentka pedagoga



Žádné komentáře:

Okomentovat